Не ме оставяй, коса!

Случвало ли ви се е сутрин да намирате върху възглавницата си сноп коса или сифонът в банята да се запушва постоянно? Да, моментът, в който голяма част от косата ви реши да си събере багажа и да ви помаха за „довиждане“ е доста неприятен и, както при всяка друга раздяла, и тази може да бъде придружена с драма и значително количество сълзи.

Не се паникьосвайте! Всичко това е абсолютно в реда на нещата. Сезонният косопад е нещо съвсем естествено. В норма е да се губят между 50 и 100 косъма на ден.

Според някои теории през лятото, освен със златен загар, се сдобиваме и с по-гъста коса, която има за цел да защити скалпа ни от слънцето, а топлото време благоприятства кръвоснабдяването на скалпа, следователно и нейния растеж. Впоследствие, когато настъпи есента, се налага да си кажем „чао“ не само с бронзовия загар, а и с тази допълнително пораснала коса.

Наблюдава се връзка между растежа на косата и продължителността на светлата част от деня. През лятото, когато денят е по-дълъг, косата навлиза в анагенна фаза (фаза на разстеж), докато през есенния и зимния сезон, при смаляването на деня, идва ред на телогенната фаза –косъмът пада естествено вследствие на търканията, четканията и натиска на новия корен, оформящ се в скалпа.

Освен сезонен косопад, липсата на някои витамини също може да доведе до раздяла с гъстата коса. Обърнете внимание дали консумирате продукти, богати на желязо, фолиева киселина, витамини А, Е, В12, В7, както и дали приемате достатъчно протеини.

 

При всички положения – независимо каква е причината –  сезонен косопад, липса на витамини или просто бленувате за здрава и красива коса, Мерц Специал капсули за коса ще помогнат на тялото ви да редуцира косопада с 57%, според направените от Мерц проучвания!

 

Мерц Специал капсулите за коса съдържат съставки, които значително ограничават косопада, като екстракт от пипер, от зелен чай и от просо. Паприката, например, е богат източник на Витамин В6 и съдържа значително количество желязо, което улеснява прехвърлянето на кислород към космените фоликули.  Така се стимулира растежът на косата чрез подобряване на циркулацията до скалпа.

Екстрактът от зелен чай, съдържащ се в капсулите, е богат на катехини – вещества, които спомагат за потискане на DHT (дихидротестостерон), което е основната причина за загуба на коса. Освен това, зеленият чай съдържа полифеноли; eпигаллокатехин галат (EGCG) е основният полифенол, който присъства в него. Той насърчава растежа на косата в клетъчната култура,  укрепва корените и активира космените фоликули. Другите съединения, открити в екстрактите от зелен чай (каротеноиди, такафероли, цинк, аскорбинова киселина, селен) спомагат за предотвратяване на загубата на коса и насърчават повторния й растеж.

Зеленият чай е в състояние дори да разгради плаката в кръвоносните съдове и да насърчи притока на кръв към почти всички органи, дори скалпа! Освен това е богат на мощни антиоксиданти, които унищожават свободните радикали, възпрепятстващи правилното кръвообращение.

Просото, от своя страна, е богато на протеин, укрепващ космените фоликули , който възпрепятства лесното им разрушаване. Известно е също, че просото подобрява кръвообращението на скалпа, което стимулира растежа на косата.

Освен оптимална комбинация от полезни съставки за растежа и здарвето на косата, Merz Spezial Hair Capsules са формулирани със своята специално разработена микро-таргетираща система, която подобрява способността на организма да получава полезните нутриенти от тези съставки. Така ще бъдете сигурни, че полезните вещества са ефикасно транспортирани до структурните системи в тялото, които имат нужда от тях и ще можете да дадете възможност на тялото да покаже най-доброто, на което е способно.

Имаме удоволствието да ви представим нашия проект “Аз съм специална” за 2020 година за лоялните потребители и големите фенове на продуктите на Мерц Специал! Прочетете как можете да получите безплатна опаковка по избор от продуктите на Мерц Специал, ако редовно ги използвате като кликнете по-долу: